Reklama

Zvětšené lymfatické uzliny

Vlaďka pro Jiři (Čt, 29. 7. 2010 - 23:07)

Ahoj, tak já zrovna v...Zdravím Jiřko,
to je mi moc líto, že se objevil ještě další problém s nálezem na plíci. Jen mne zaráží, že na RTG nic podezřelého nebylo až na CT. Když si uvědomím, kolik lidí může mít nějaký problém, podstoupí RTG, který nic neodhalí a lékař jim řekne, že jsou v pořádku, ale ono to v pořádku není - brrrr, to je šílené.
Jiřko, moc na Vás myslím, vše zvládnete, buďte hodně silná. Držím Vám pěstičky a přeji jen samé výborné zprávy.

Miloš pro Jiřin (St, 28. 7. 2010 - 20:07)

Miloši, já se léčím v...Ahoj Jiřino vidím ,že jsi Moravačka a moje manželka je též "moravanda".Po těch chemo.zatím nemám žádné potíže,ale na každého to působí jinak.Já vlastně nemám žádné zdravotní problémy,jen se my někde udělají uzliny a už je to problém doktoři tomu říkají NE Hodkinův lymfom.Léčba určitě zabírá,ale nevím,kde je chyba,že se ta nemoc pořád vrací.Zatím nikdo neví proč.Také jsem si nechal udělat analýzu z vlasů a ani tam se nenašlo nic podstatného.Ale tam mně lékař doporučil užívat ALOE VERA jako gel to je téměř ve 100% stavu.Je to sise dost náročné na finance,ale asi to zkusím.No tak další si napíšem příště.Ahoj Miloš.

Jiřina pro Milo (St, 28. 7. 2010 - 17:07)

Já ti Jiřino také držím...Miloši, já se léčím v MOU v Brně, tam jdu i na PET. Máš po těch chemkách nějaké problémy? Já jsem to vlastně zažívala poprvé, večer jsem měla pachuť v puse i voda chutnala slaně. Druhý den se mně motala hlava a třetí a čtvrtý den mě příšerně bolely nohy. Jsem trochu unavená, ale vlasy zatím drží. Zítra mně budou dělat krevní obraz, tak doufám, že to bude dobrý. Na další jdu 10.srpna, mám to po třech týdnech. Hlavně, aby to zabralo, ale snad jo, mám pocit, že se mi ta uzlina na krku zmenšila. Tak ať se ti daří a zase napiš.

Miloš pro Jiřin (St, 28. 7. 2010 - 17:07)

Miloši, já docela zírám...Já ti Jiřino také držím palečky ať se úplně vyléčíš.Nevím kam chodíš na chemo.já do Prahy na Karlovo náměstí do VFN.Mně se tato nemoc už po třetí vrátila tedy 3 relaps vždy po 3 až 4 letech.Ty první chemo.byly v nemocnici a tam byla pohoda,ale tato podavají na poliklinice v tzv.denní nemocnici,léčba je prováděna dobře,ale ta atmosféra je špatná,najíst a napít se tam také mohu,ale nikdo neví za jak dlouho se namíchá ten "letkvar" pro další léky jsem si musel dojít do lekárny sám tam je také vždy velká fronta,potom odneseš léky do sesterny a čekáš až ti namíchají tu "spolanu neboli letkvar" nikdo nedokáže říct přijďte za tak a tak dlouho.Když se mne sestra zeptala zda jsem se najedl tak jsem přiznal ,že ne a ona prohlásila docela ironicky tak to vám určitě nebude špatně.Tak jsem byl nucen před všmi pacienty ji to sice slušně,ale natvrdo vysvětlit.Myslím,že si to už příště nedovolí nakonec to musela uznat a raději poslala uklízečku pro svačinu a něco k pití.Když už jsi na posteli nebo v křesle tak je to už dobré a s tím čuraním jsem také měl problém oni do tebe napustí 2litry tekutin něco vypiješ no a potom tě musí často odpojovat tady nejde jít se stojanem.Ale abych jen nekritizoval ostatní sestřičky byly ochotné a příjemné a doktori jsou zde také na dobré úrovni.No příští týden jedu na další"letkvar"tak už jsem poučen jak mám postupovat.Kam ty Jiřino jedeš na PET? Já jsem byl na něm několikrát na Homolce.Zdravím tě a také dřž ahoj Miloš.

Jiřina pro Milo (St, 28. 7. 2010 - 09:07)

Ahoj,já se cítím zatím...Miloši, já docela zírám za jakých podmínek ti dávají tu chemo. Mně ráno vzali krev, změřili tlak a zvážili, pak jsem se ohlásila na stacionáři, tam mě objednali v lékárně "lektvar", poslali mě na kafe a měla jsem přijít přesně za hodinu. Ležela jsem v křesle, na stolek jsem si dala pití, knížku, jídlo atd. a pak jsem tam 5 hodin ležela. Hodně jsem pila, takže jsem lítala na záchod, poprvé mě odpojila a pak jsem chodila s kapačkou na stojanu. Byla tam pohodová atmosféra, tlachala jsem se sousedkami, jenom ke konci jsem už myslela, že nevydržím ležet. Miloši, držím palce, ať léčba dobře zabere!

Honza (Út, 27. 7. 2010 - 22:07)

Dobrý den potřeboval bych poradit asi před týdnem se my během noci zvetšila jedna uzlina pod bradou a ne malo, byl sem s tim u lékaře brali my krev ale nic se nenašlo, s tím sem odešel. Už jsou to asi 4 dny a uzlyna stále stejná, děkuji za radu.

Miloš pro Vlaďk (Út, 27. 7. 2010 - 20:07)

Zdravím Miloše, Markétu a...Ahoj,já se cítím zatím docela dobře.Zítra jedu opět na kontrolu do Prahy.Poté 1.cheo mě klesly bílé krvinky na 1,3 což je docela málo tak jsem dostal injekce,které jsem si musel píchat do břicha nebo do stehna a které silně podporují tvorbu bílých krv.tak jsem zítra zvědav na jaké číslo se dostanu.Někdy začátkem příštího měsíce jedu na 2.chemo.,ale to se dozvím vše až zítra.Tyto chemo.podávají v poliklinice na Karl.nám.jinak se tomu tam říká" kachlíkárna".Jsou to vlastně 2 pokoje plus sesterna a ambulance a říkají tomu denní nemocnice.Já bych to sice nazval jinak,ale bylo by to docela neslušné.Postelí je tam 10 a pacientů,kteří čekají na nějaký zákrok asi 50 organizace téměř nulová.Ráno po 8 hod.zavedou kanilu odeberou krev objednají nějakou tu "spolanu neratovice"neboli lék,než to všechno dají dohromady tak čekací doba 2 až 3hod.není přehnaná a v mém případě se kape přes 5hod.Co je trochu pozitivní,že nejdřív napustí do žíly lék proti nevolnosti potom Dithiaden a teprve potom tu chemo.tak,že se část tohoto procesu prospí.Ale z druhé strany musím uznat,že to zabírá,protože po 1podání se uzliny na krku už ztratily.Včera jsme byli s manželkou a vnučkama u sousedů a oslavovali jsme Annu trochu jsme pokecali vypili nějaké to víno spát jsme sli po půlnoci a ani nás dnes nebolela hlava. Já tě zdravím a také Jiřinu a Markétu.

Jiřina pro Vlaď (Út, 27. 7. 2010 - 16:07)

Zdravím Miloše, Markétu a...Ahoj, tak já zrovna v pohodě nejsem, ukázalo se, že zvětšená uzilna souvisí s nálezem na pravé plíci. Na RTG plic nebylo nic podezřelého, ukázalo se to až na CT. Byla jsem i na bronchoskopii a už mám za sebou první chemoterapii. Teď 2. srpna jdu na vyšetření PET a 10. mám další chemoterapii. Všem přeju hodně zdraví!

petullka (Po, 26. 7. 2010 - 21:07)

Dobry vecer chtela bych se zeptat nasla jsem synovi bolestivou hrcku na krku asi centimetr pod uchem kdyz ji chytnu boli ho o co se muze jednat dekuji za odpoved

Vlaďka (Ne, 25. 7. 2010 - 23:07)

Zdravím Miloše, Markétu a Jiřku. Doufám, že jste všichni v pohodě a že se daří co nejlépe. Mějte se moc krásně, myslím na vás.

Vlaďka pro Týnu (Ne, 25. 7. 2010 - 23:07)

Tak jsem byla na Sono prsu,...Týno, věřte lékařům a buďte v klidu, jinak z toho opravdu zešílíte. Psychika dělá své a to bolení na hrudi může být klidně od nervíků. To, že máte uzlinu citlivou je vlastně dobré znamení, v tom případě to vypadá na zánět. Takže věřte lékařům a užívejte si života. Přeji hodně štěstí!

Lenka (So, 24. 7. 2010 - 11:07)

Pro Objektivní-Díky moc za podporu,člověk o tom holt potřebuje mluvit ,ale nechci tím zatěžovat blízké,takže raději budu psát tady.Doufám,že ty jsi již v pořádku a nic se nevrací.Já jdu na operaci/první v životě/ za 10 dní na stomatochirurgii,takže se nechám překvapit výsledkami.I když to čekání bude nepříjemné.Stále jsem však optimista a na katastrofické scénaře je dost času.Zatím ahojky

objektivní (So, 24. 7. 2010 - 10:07)

Ahoj Lenko, já měl zvětšené uzliny a mandli před 13ti lety, najednou,velmi rychlý nárůst, nebolestivé. Bohužel byl to NHL ( NonHodgkinův lymfom ), ale léčba naprosto úspěšná, jsem OK. Ale těch důvodů,proč se zvětší uzliny je hodně, to že nebolí je horší, ale nic to neznamená,.. je moc dobře, že to řešíš,ta histologie ti řekne vše.
Držím ti moc palce a přeji, aby se jednalo o bezvýznamný problém,...

Lenka (So, 24. 7. 2010 - 10:07)

Ahojky píši ještě jednou,jelikož ty nepěkné myšlenky mě stále pronásledují.Mám bulku/bouli/ pod čelistí velikosti 33x27x21,je hmatná asi půl roku a zvětšuje se,další vzadu na krku a v třísle,ty už jsou o něco menší,ale všechny nebolestivé,což je asišpatné co?Veškeré odběry bez nálezu,ale jak jsem psala jdu na extirpaci a budu čekat na histolku.Podle toho co jsem si tady přečetla moc optimistická nejsem,ale uvidím jak to vše dopadne.Ahojky všichni a držte se

Týna pro Vlaďku (Čt, 22. 7. 2010 - 13:07)

Tak jsem byla na Sono prsu, tam mi řekli, že uzlina vypadá benigně a má velikost cca 18x7 mm. Udělali mi i další rozbory krve a nic. Chtěla jsem, aby mi uzlinu vyndali, ale doktorka mi řekla, že tak malé uzliny se nevyndavají. Prý jsou hmatatelné, jelikož jsem hodně hubená. Ale stále mě pobolívá na hrudi a uzlina je na dotek citlivá, tak nevím, jestli to mám nechat být, nebo ne. Všude na mě koukají jako kdybych si vymýšlela. Tak nevím co dál...

Lenka (Po, 19. 7. 2010 - 20:07)

Ahojky.Mám prosbu-čeká mě extirpace submandibulární žlázy/mám LU/ a chtěla bych vědět jak dlouho asi trvá operace.Vím,že je to u každého jinak,ale aspoň přibližně.Všem co tady píši taky přeji jen ty nejlepší zprávy od lékařů.

Iveta (St, 14. 7. 2010 - 20:07)

Dobrý den, je mi 14 a v podpaží jsem našla bulku která mě občas pobolívá. Většinou kdyš se potím. Nevíte prosím vás co by to mohlo být ?? Děkuju.

Miloš pro Marké (Út, 13. 7. 2010 - 08:07)

Vše nejlepší k tvému svátku.Také napiš jak se máš.Ahoj Miloš

Lucie (Út, 6. 7. 2010 - 02:07)

Dobrý den,
poprosím vás o radu, co dělat s mými zvětšnými uzlinami pod ušima a bradou.
Jsou velké do dvou cm, nijak mě nezlobí, ale jdou snadno nahmatat a tak mě to vždycky zneklidní. Ráda bych nějak pročistila lymfatický systém, aby uzliny měly šanci se zmenšit. Máte s tím zkušenosti? Co pomáhá? Je k něčemu wobenzym, lymfodrenní čaje nebo masáže?
Něco k historii: V 17-ti letech jsem chytla zlatého stafylokoka a streptokoka a od té doby mám zduřené uzliny - dnes je mi 21. Léčba se prý povedla a tak do měsíce byly viry pryč, ale zduřelé uzliny zůstávájí dodnes. Nemocnost mám velmi nízkou, ale zrovna teď jsem už dva týdny nemocná, resp. mě bolí v krku, antibiotika nezabírají a dost mě bolí uzlina v levé tváři.
Děkuji za jakékoli rady jak pročistit lymfu a zmenšit ty natelké uzliny.
Lucie

Vlaďka pro Milo (Po, 5. 7. 2010 - 23:07)

Miloši, zdravím. Teda, to co jsi napsal, z toho mi teda leze mráz po zádech! Zní to opravdu strašlivě! Jen doufám, že v reálu to snad tak strašné není. To je moc fajn, že už je Ti OK. Tak naber síly na další ....
Měj se moc fajn!
Zdravím i Market a Jiřku.

Reklama

Přidat komentář