Reklama

Zvětšené lymfatické uzliny

Objektivní (Po, 30. 8. 2010 - 23:08)

Pro objektivní-takže... Ahoj Lenko,
moc zdravím a držím pěsti, je hodně typů NonHodgkinova lymfomu, včasný záchyt je důležitý.
Uvidíš, co ti řeknou, v onko-hemato centrech jsou fakt dobří. No čeká tě řada vyšetření, dle typu i přísluný chemomix :-)).
Moc na tebe budu myslet a přeji ty nejlepší lékaře a brzké uzdravení.
Já jsem po chemo 13 let, vše OK, tak se drž, dej vědět a posílám pozitivní myšlení :-)), moc pozdravů posílá Objektivní

Lenka (Po, 30. 8. 2010 - 17:08)

Pro objektivní-takže konečně mám výsledky a dle nich je to non-hodgkinův lymfom,takže zítra jdu na hematologii a uvidíme co mi řeknou dál.

Miloš pro Vlaďk (Pá, 27. 8. 2010 - 19:08)

Ahoj Miloši,
máš pravdu,...Ahoj,zdravím vás obě dvě.Já jsem teď musel připravit kotelnu na topnou sezonu a něco na zahrádce a mám na to vždy necelé tři týdny mezi chemoterapiemi.Ptala jsi se Vlaďko na záplavy u nás,zahrádku jsem měl také už odplavenou,ale jinak nic.Bydlím v oblasti kde se povodně příliž navyskytují,když jsem tu hrůzu viděl teď na severu Čech,co tam ti prožívají tak jsem měl slzičky na krajíčku.
Já už mám Jiřino také 2 chemo.za sebou.Jeden den dostávám kapačku kapačku doktoři tomu říkají Mabthera a další 2dni doma užínám prášky v docela silných dávkách.Jsem po nich jako v rauši zhorší se mi zrak a mozek odmítá spolupráci a proti nevolnosti mám také nějaké latkvary.Během dalších tří dnů se to srovná a je to dobré.Zatím to celkem zvládám.Jak jsi na tom ty Jiřino? Doufám,že jsi nedostala vysoké teploty a nemusela do nemocnice.Pokud je ti už lépe napiš pár řádků.Ahoj Miloš

Vlaďka pro Jiři (Ne, 15. 8. 2010 - 21:08)

Ahoj jsem po druhé...Zdravím Jiřko,
to je mi moc líto, že je Vám špatně. Bohužel, toto nepříjemné patří k léčbě. Musí to být nepříjemné. Nevím jestli existují nějaké dostupné prostředky (léky), které zmírňují tyto nepříjemnosti. Je ale fakt, že co pomůže jednomu, druhému pomoct nemusí vůbec. Tak doufám, že teď už je Vám dobře, moc bych Vám to přála. Ať je už jen lépe a lépe! Mějte se moc krásně!
Zdravím též Miloše!
Vlaďka

Jiřina pro Vlaď (So, 14. 8. 2010 - 08:08)

Ahoj jsem po druhé chemoterapii a tentokrát mně je opravdu blbě, tak něco napíšu až se trochu zmátořím.

Vlaďka pro Milo (So, 7. 8. 2010 - 19:08)

Zdravím vás obě...Ahoj Miloši,
máš pravdu, lidi, kteří mají nějaký problém hledají informace a zcela určitě jsou pro ně cennější ty informace, které vycházejí z vlastních zkušeností lidí, než číst nějaké odborné články, kterým třeba nerozumějí. Já osobně si velmi cením lidí, kteří jsou ochotni poskytnout zde své zkušennosti s danými problémy. Už jsem to psala, ale pořád myslím na to jak jsem vděčná Tobě za informace a podporu.
S tou organizací na tom Karláku - hodně záleží na tom jací lidé mají na starosti organizaci atd. - jak k věci přistupují atd. Tak věřím, že nová hlavní sestra organizaci jenom zlepší.
Měj se moc krásně, snad tam u vás neřádí povodně. U nás celý den hustě prší a úplně se bojím se jít podívat na zahradu - loni jsme ji měli 3x vytopenou.
Ahoj Vlaďka

Miloš pro Vlaďk (Čt, 5. 8. 2010 - 20:08)

Miloši, zdravím,...Zdravím vás obě dvě,myslím Vlaďko,že jsi mne odhadla docela dobře a také si myslím,když je možné poradit,proč to neudělat.My si zde předáváme naše zkušenosti a pokud to někdo čte a má podobný problém třeba mu to pomůže.Když mě uzlinu zjišťovali po prvé byla to jen biopsie z té uzliny.Následně potom mi na chirurgii v C.A.odebrali jen menší uzlinu,protože pro histolku to bylo málo materiálu tak za 3týdny mi na témže odd.znovu v C.A odebrali uzlinu větší.Pokud bych tehdy věděl to co vím teď tak bych se rozhodl stejně jako jsi to uděla ty a nikdy bych s tím nešel na chirurgii,ale na krční odd.a odběr jen v lok.umrtvení.
Včera jsem na 2chemo.zjistil,že tam nastoupila nová hlavní sestra z Brna a zajímá se o organizaci,tak se to čekání možná zkrátí.Také jsem tam zapředl hovor s jednou mladou a docela hezkou pacientkou a ona má Hodkinův lymfom,ale neměla žádné problémy ani uzliny,jen velké svědění tak jí poslali na alergologii odtud na vyšetření štítné žlázy a tam jí našli náhodně lymf.uzlinu a to už v pokročilejším stadiu,ale chemo.už už má za sebou a je dobrá.Tím jsem jen chtěl říct,že když se udělá hmatná uzlina někde na těle tak je to vlastně ještě dobré,protože se to včas vyšetří.
Jiřino,líbíš se mi,protože to bereš sportovně.Já už jsem se nechal ostřhat na 6cm,protože jsem měl hřeben plný vlasů ani nevypadávají,ale ulamují se no a potom ti narostou třeba kudrnaté.Je hezké,že tě rodina podporuje a spolupracuje lépe se to zvládá a hlavně to nemusíš před nikým tajit.Ještě jednou vás obě zdravím ahoj Miloš.

Vlaďka pro Jiřk (Čt, 5. 8. 2010 - 13:08)

Ahoj, dnes jsem se vrátila z...Jiřko, mrzí mne, že už začínáte přicházet o vlasy. Je moc dobře, že tuto věc berete s nadhledem a dokážete se záležitostí s parukou udělat trochu zábavu. Je fajn, že máte u sebe rodinu, která Vás v "tom" nenechává samotnou. Hodně zdravíčka a štěstíčka a v úterý na Vás budu myslet.

Jiřina pro Vlaď (Út, 3. 8. 2010 - 16:08)

Miloši, zdravím,...Ahoj, dnes jsem se vrátila z Brna, včera jsem byla na PET a příští úterý jedu na druhou chemoterapii. Už mi začínají padat vlasy, ale jsem připravená, včera jsme s dcerou vybraly paruku a šátky. Večer si paruku zkoušela celá moje brněnská rodina včetně mužské části.
Mějte se krásně!

Vlaďka pro Milo (Út, 3. 8. 2010 - 15:08)

Tak tě vítám Vlaďko z...Miloši, zdravím, upřímně, nemyslela jsem si, že Ti bude víc než 50. To jak píšeš a dokážeš se rozepsat a navíc když máš trápení s nemocí - klobouk dolů. Moji strýcové, kterým je nad 50 by vůbec tohle nedělali. Jsi hodně komunikativní, že? A to je moc fajn, takové lidi mám ráda. A takovým lidem jako jsi Ty se určitě lépe "pere" se svými problémy.
Jinak Market mi dala nick na Skype, mám ji v kontaktech, ale ještě se mi nepodařilo jí na Skype přistihnout, takže jsme od té doby, co psala sem, spolu nekomunikovaly. Nedavno jsem ji psala SMS, ale zatím neodepsala. Tak doufám, že je v pořádku.
Miloši, zítra to zvládni, budu na Tebe myslet a až Ti bude lépe po tom nepříjemném tak zase písni jak je.Papa

Miloš pro Vlaďk (Po, 2. 8. 2010 - 23:08)

Miloši, zdravím. Na Moravě...Tak tě vítám Vlaďko z Moravy domů a do všedních dnů,ale hezké vzpomínky vždy zůstávají a to je dobře.
Na tu středu jsem se už psychicky připravil a je pravda,že by tu organizaci měli zlepšit.To co psala Jiřina o průběhu v Brně je určitě příjemnější.Tu první uzlinu jsem objevil,když mi bylo 49 let.Pomalu mohu říkat,že mi začíná růst mech na zádech,ale myšlením jsem úplě někde jinde a mám rád mladé lidi a také si s nimi rozumím.Ta uzlina v podpaží byla velká přes 3cm.
Také jsem si všiml,že se nám nějak vytratila Markéta.Ty jsi ji tam myslím dávala tel.číslo tak si asi píšete.Pokud jste v kontaktu a není to tajné napiš jak se má a jestli se zbavila těch problémů,o ktrých psala.Jinak ti děkuji za podporu je to určitě milé.Ahoj Miloš

Vlaďka pro Milo (Po, 2. 8. 2010 - 21:08)

Ahoj Vlaďko,tu Moravu si si...Miloši, zdravím. Na Moravě bylo moc krásně a jako vždy se nám nechtělo domů. Vínko tu mají skvostné. Akorát nás překvapilo jak ubylo turistů. Navštívili jsme i některé zámky a hrady a návštěvnost opravdu klesla.
Stejně jako na Jiřku i na Tebe budu moc myslet. To nepříjemné datum se Ti blíží a já věřím, že to nepříjemné zvládneš v pohodě. Mrzí mě, že to prostředí je tam tak nepříjemné. Měli by se víc snažit, přece nejde jen tak o nějakou záležitost!
Miloši, chtěla jsem se Tě zeptat - a nemusíš odpovídat, pokud nechceš - kolik Ti bylo, když jsi poprvé onemocněl HL? A ta poslední uzlina v podpaží, jak byla velká? Určitě jsi to tu někde psal, ale nějak si nevzpomínám.
Držím pěstičky, moc na Tebe myslím a posílám k vám velké pozdravy.

Vlaďka pro Jiři (Po, 2. 8. 2010 - 21:08)

Vlaďko, mě to taky...Jiřko, děkuji, Moravy jsme si užili. Věřím, že se máte výborně. Čeká Vás zase další nepříjemná procedúra, myslím na Vás, zvládnete to, uvidíte. Mějte e moc moc krásně.

Dana (So, 31. 7. 2010 - 04:07)

Pravděpodobně se jedná o zánět.Syn měl něco podobného,nasadili mu antibiotika a vše se dostalo do normálu.

Týna pro Vlaďku (Pá, 30. 7. 2010 - 19:07)

Týno, věřte lékařům a...Budu se snažit nestresovat, i když malý červíček mi stále bude navrtávat nervíky. Děkuji za uklidnění. :)

Jiřina pro Milo (Pá, 30. 7. 2010 - 16:07)

Jiřino a já jsem myslel,že...Miloši, mně z té uzliny udělali biopsii a tam se našly ty buňky. Potom mně teprve dělali RTG plic, tam nic nebylo, pak ORL a tam taky nic, až na CT plic to bylo vidět.
To víš, že se s tím poperu. Navíc vidím, že chemo funguje, uzlina už je skoro pryč. A nějak moc dopředu to neřeším, stejně víme houby. co s námi třeba za rok bude, tal proč se tím stresovat.

Miloš pro Jiřin (Pá, 30. 7. 2010 - 15:07)

Jiřino a já jsem myslel,že ti tu uzlinu odebrali a na základě histol.rozboru nastavili chemo.Mne také na RTG plic při předoperačním vyšetření nic nenašli,ale to je normální.Při CT pouštějí do žíly kontrastní jodovou látku,která se akumuluje více v nádorových tkáních než zdravích.Proto se zvýrazní a jsou vidět.Při PET k zvýraznění uzlin používají radionuklidy a také PET je přesnější než CT a výsledky zpracovává počítač.Doktorka mi vysvětlila,že uzlina,kterou mi odebrali v podpaží je reprezentativní a je stejná jako uzliny ,které mám vedle plic,proto nemuseli odebírat uzlinu z hrudníku.No nejsou to žádné potěšující zprávy,ale musíme se s tím nějak poprat.Podle toho co jsi psala Vlaďce myslím,že jsi připravena se nedat.Ahoj Miloš.

Miloš pro Vlaďk (Pá, 30. 7. 2010 - 14:07)

Ahoj Miloši,
těší mne,...Ahoj Vlaďko,tu Moravu si si hezky užij,já tam také rád jezdím jsou tam hodní lidé a domů přivezu vždy nějaké víno,teď se tam rozmohla výroba růžových vín a moc si je chválíme.
Kontrola proběhla normálně a 4.8.jdu na další chemo.Je to vždy po měsíci pokud je krev.obraz dodrý.Chodí se na to 4 až 6x.Je tam velký přetlak pacientů a oni tu organizaci špatně zvládají.To co psala Jiřina je vidět,že v Brně jsou šikovnější.Napiš jak jsi se měla na Moravě.Ahoj Miloš

Jiřina pro Vlaď (Pá, 30. 7. 2010 - 09:07)

Zdravím Jiřko,
to je mi...Vlaďko, mě to taky šokovalo. A to si představ, že jsem byla na RTG plic v dubnu v rámci předoperačního vyšetření a další RTG mně dělali v červnu v Brně kvůli té uzlině a na obou snímcích byl naprosto normální nález. Pak jsem byla na vyšetření u primáře ORL a byli jsme domluvení na odstranění uzliny, a když jsem se vracela z Brna, volala mně moje doktorka, že ta operace nebude, protože mám na CT nález na plíci. Bylo to jako blesk z čistého nebe. Ale už jsem se s tím trochu srovnala, taky co jiného mi zbývá, že. Užij si Moravy a přeju krásné letní dny a hodně zdraví!

Vlaďka pro Milo (Pá, 30. 7. 2010 - 00:07)

Ahoj,já se cítím zatím...Ahoj Miloši,
těší mne, že se cítíš v pohodě. Je to moc dobře a tak to má být. Jen to, co popisuješ - chemo na Karláku, to zní šíleně! Snad už tam brzy nebudeš muset chodit a bude všechno v naprostém pořádku. Věřím, že jsi včera na kontrole dopadl výborně.
To je moc fajn, že jste se pohodově sešli u sousedů a spolu s vnučkama si užili krásný večer.
My jedeme zítra s rodinou na dva dny na Moravu. Moc se nám tam líbí a rádi se tam vracíme. Mám sice nervíky z té cesty, ale věřím, že vše proběhne v pořádku.
Miloši, přeji hodně sil a moc na Tebe myslím, aby vše bylo v naprostém pořádku.

Reklama

Přidat komentář