Reklama

Zvětšené lymfatické uzliny

pro janu (Út, 2. 11. 2010 - 16:11)

alergii na nic nemám...

pro janu (Út, 2. 11. 2010 - 16:11)

a jste lékařka čeho?děkuji

jana (Út, 2. 11. 2010 - 16:11)

Linda: Pokud chodis na kontroly a nic se nezjistilo, krev je v poradku, tak bych to nechala byt. Ja jsem lekarka, uzliny mam zvetsene vsude mozne do 2 cm minimalne 10 let a jsem zdrava. Nejsi alergik?

Linda (Út, 2. 11. 2010 - 16:11)

Ještě pro přesnost moje zpráva ze sona:Oboustr.mírně zvětšené uzliny do velikosti 2krát1krát0,6cm.Některé diferencované,některé hypoechogení.Ohraničení ostré.Pohxblivost zachována.Jinak mám napsáno závěrem uzlinový sy.zánetlivé uzliny obostr.při kývači..Pane Miloši zajímal by mne váš názor,děkuji,jsem v šíleném stresu,už pomalu nedokážu řešit nic jiného:((

Linda (Út, 2. 11. 2010 - 16:11)

Ahoj už delší dobu tu sleduji vaše příběhy a až teď jsem se rozhodla napsat a zeptat se na váš názor...Již delší dobu mě také trápí uzliny,mám je na krku a v tříslech,vždy do 2cm,mám už 3krát po sonu,vyšetření na ORL,vyšetření krve a nic..A aby toho nebylo málo před měsícem se mi udělala větší boule na hlavě..Dnes jsem byla opět na sonu a lékař mi doporučil uzliny vyndat.Bohužel vůbec nevím jak to bude,protože lékař na sonu mi řekl že se to dá vyndat ambulantně a lékař na ORL zase říká že budu muset na sál a uspí mě..takže vůbec nevím..Moc by mě zajímal váš názor,protože to nemám s kým řešit,nejbližší člověk,maminka,mi zemřela před dvěma lety..Je mi 25.Jinak děkuji komukoliv kdo mi poradí,pomůže,pochopí..MÁM ŠÍLENÝ STRACH!

Miloš pro Vlaďk (Út, 2. 11. 2010 - 15:11)

Ahoj,tak vás po krátké odmlce opět zdravím,Vlaďko už je domalováno,dopícháno a uklizeno.Jen ty bílé krvinky a kr. destičky jsou sice lepší,ale stále nedosahují ani té dolní předepsané hranice.Ve čtvrtek jedu na kontrolu tak jsem zvědav co se dozvím.
Jinak to malování dopadlo docela dobře,přidalo se k tomu přestěhování nábytku a natírání radiátorů.Lenko,škoda že nebydlíš poblíž asi bych si tě přizval jako poradce,provože malování a natírání a výběr barvy není zrovna můj koníček,tak že jsem to raději přenechal manželce ona má lepší vkus.Malíři byli docela šikovní ani moc nenacálali.Já jsem dříve také nšco menšího vymaloval,ale víc barvy jsem měl na sobě než na zdi tak se této práci raději vyhnu.Lenko psala jsi,že jdeš v pátek k doktorům pro rozhodnutí jak jsi dopadla? Já ti také v každém případě držím palce.Ahoj Miloš,pozdrav též Jiřině a Markétě snad také občas něco napíší.

Lenka (Po, 25. 10. 2010 - 19:10)

Ahojky,Miloši tak co malování jak to odsejpá?Je to super činnost,já si už několik let maluji byt sama-baví mne to,míchám si barvy,vymýšlím odstíny-vždy se u toho odreaguji a a konečný výsledek potěší(i když občas se chybička vloudí).Na vánoce už budete mít uklizené už nyní takže pak si budete užívat jen pohodu a klídek.Jinak u mne nic nového,snažím se na to vůbec nemyslet.V pátek jdu k lékaři a padne rozhodnutí.A z padání vlasů nemám vůbec obavy,já nosím stejně vlasy na krátko(skoro ježka),tak to zase až taková změna nebude,takže tohle téma já vůbec neřeším.Prostě budou mít doma"návštěvníka" a snad si na o okolí zvykne.Zdravím i Vlaďku a Jiřinu-snad už je z nemocnice doma.Mějte se pěkně.Ahoj Lenka

Vlaďka pro Milo (Ne, 24. 10. 2010 - 23:10)

Ahoj,
zdravím vás obě a...Miloši, zdravím, teda to malování vám nezávidím. Ale až to budete mít hotové tak budete mít bydlení zase krásnější. My, když něco předěláváme v bytě tak šílím a hroutím se, ale výsledek pak vždycky stojí za to a pak se jen kocháme. Tak ať vám to jde od ruky, pěkně v klídku a hlavně nezapomeň na krvinky. Nebo už máte dopícháno?
Zdravím též Lenku, Jiřku a Market, která se tu taky mihla.
Vlaďka

eva (Ne, 24. 10. 2010 - 22:10)

Mám dotaz na paní Doktorku....aj ja mam taky problem a doktor mi povedal ze sa to strati,ale stale to mam aobcas to buli

Pro Klárku (So, 23. 10. 2010 - 10:10)

Klárko,myslím že Vlaďka je zde dobrý poradce ona je cíle vědomá a když si něco vezme do hlavy tak to udělá.Já jsem se svou uzlinou také jezdil na alergologii,tam naštěstí byla chytřá doktorka,která po odběrech krve a krátkém vyšetření prohlásila,už na nic nečekám a posílám vás na hematologii a tam jezdím dodnes.Také si neumím představi u takového prcka punkci z té uzliny,ale také každá uzlina,která se udělá není zdaleka hned ta špatná.Mže to být jen reakce na nějaké malé onemocnění nebo prášky.Uzlin v těle máme každý hodně jsou součástí lymfatického a slouží jako filtry k zachycení různých nečistot,odumřelých buněk atd.,ale pokud se uzlina neztratí je dobré ji vyšetřit.Tim co si myslí váš doktor bych se vůbec nevzrušoval a udělal bych přesně to co vám radí Vlaďka.Ahoj Miloš

Miloš pro Vlaďk (So, 23. 10. 2010 - 09:10)

Ahoj,
zdravím vás obě a děkuji za podporu.Vlaďko šloda,že jsem v tu chvíli nebyl vedle,ale i toto přátelské objetí na dálku mne potěšilo a také jsem se u toho docela zasmál.Myslim,že trochu úsměvu nám neuškodí.Jinak to tedy pícháme poctivě a má to dvě výhody,že se se rozmnoží bílé krvinky a neslyším od manželky tu pověstnou větu dneska mne nějak bolí hlava.
Lenko dokážu tvou situci,která není pro psychiku zrovna moc dodrá,docela pochopit,ale pokud budeš tu léčbu snášet dobře a hlavně když bude účinná tak se stím určitě vyrovnáš a nějaká dočasná ztráta vlasů tě nemůže rozházet narostou ti potom vlasy lepší.
Já se teď na pár dní musím s vámi rozloučit,protože nás čeká velice přijemná činnost v podobě malování části domku.Dnes a zítra stěhujeme a vyklízíme a v pondělí příde malíř.Ahoj Miloš.

Vlaďka pro Klár (Čt, 21. 10. 2010 - 23:10)

Milá Vlaďko,
Přesně tak,...Klárko, vůbec se nebojte si stát za svým a pokud chcete sama pro dceru nějaké vyšetření, určitě si ho vyžádejte. Už jsem se mnohokrát setkala s tím, že dětská Dr. mi ani nenabídla možnost nějakého dalšího vyšetření a já jsem si prostě stála za svým a povedlo se. Klidně bych, být Vámi, zašla do nemocnice na dětské (na tu hematologii) a na vše se primáře nebo lékaře zde zeptala. Nebo si sehnat na internetu mail na toto oddělení a poslat tam dotaz, zaručeně Vám lékař odpoví a poradí. Miloš by mohl vyprávět, co jsem si s lékaři užila (když jsem řešila své uzliny). A kdybyste se rozhodla pro biopsii, myslím si, že by malinkou uspali, u takto malého dítka je to asi samozřejmost, si myslím. A je to jen malinká chvilička.
Tak přeji, abyste se konečně dobrala důvodu problému s uzlinami a když se Vám bude chtít tak dejte vědět jak jste dopadly.
Vlaďka

Vlaďka pro Lenk (Čt, 21. 10. 2010 - 23:10)

Lenko, držím pěstičky, ať se rozhodneš správně a hlavně, ať všechno dopadne na jedničku.
Vlaďka

Vlaďka pro Milo (Čt, 21. 10. 2010 - 23:10)

Tak vás zdravím,před...Miloši, mám z Tebe radost.Boj s krvinkama už znáš, pár píchanců a je to OK. Já ti gratuluji, máš to skoro všechno za sebou. Udržovací léčba bude určitě v pohodě. A jak jsi psal, že Tě nic nebolí, že se cítíš dobře a že Ti ani vlasy nevypadaly - no supr, supr!A já jsem se konečně na této diskusi i zasmála (děkuji) - Ty jsi ale kaňourek :-)) Píchejte s manželkou poctivě, ať je to všechno v pořádku :-)) Miloši, jsi úžasnej člověk, Tvá rodina musí na Tebe být moc moc hrdá. Děkuji, že jsi tady. Pořád myslím na to jak jsi pohohl mně, Lenka je za Tvou pomoc určitě taky moc vděčná.Kdyby jsi byl teď vedle mne tak Tě obejmu (přátelsky).
Vlaďka

Klára (Čt, 21. 10. 2010 - 20:10)

Také bych vám doporučil...Děkuji za radu, to by mě vůbec nenapadlo, to spojit s hematologií. Jak jsem psala Vlaďce, zkusim tuto možnost probrat s lékařkou, ale mám pocit, že se bude na mě koukat..... , že jí moc do toho kecám.
Jinak také mě napadlo odebrat punkcí pouze vzrek, ale nedokážu si to moc představit, jak skoro dvouletému mimču dělají punkci. Ani nevim zda je to vůbec reálné u takhle malého dítěte - odebrat vzorek bez celkové anestezie. Moc děkuji. Pokud se někdy dopátráme vysledku, okamžitě písnu
S pozdravem Klára

Klára (Čt, 21. 10. 2010 - 20:10)

Kláro,
taky si myslím, i...Milá Vlaďko,
Přesně tak, co doktor, to jiný názor. Ptala jsem se, zda by ty uzliny mohly být k alergii, ale to lékař vylučuje, prý u žádné alergie nejsou zvětšené. Sama sotva mohu zajít na alergologii, či hematologii. Mám pocit, že si musím o vše říkát. Moc děkuji za radu, no to zkusím probrat s doktorkou, nebo se na tajňačku dostavim do Prahy či Mladé Bol. tam tomu prý rozumějí více, než zde v Liberci.
Klára

Miloš pro Lenku (Čt, 21. 10. 2010 - 18:10)

Ahojky,Miloši tak to mě moc...Lenko,po těch injekcích se ten K.O.určitě zlepší a bílé kr.se pomnoží,mně jinak vůbec nic není,nebolí a dokonce mi vlasy zůstaly na hlavě což mne docela překvapilo.O té nové léčbě říkala p. doktorka,že bude jen udržovací,to asi znamená,že z kapaček zůstane jen Mabthera,která není agresivní a další chemo v tabletách odpadne,protože jsem dnes vrátil zbytek tablet,které jsem nevyužíval.To je asi všenco vím.Tak se Lenko dřž a napiš zda jsi opět kontaktovala pana primáře z Olomouce.Ahoj Miloš.

Lenka (Čt, 21. 10. 2010 - 17:10)

Ahojky,Miloši tak to mě moc mrzí,že výsledky nejsou dobré.A taky jsem se nad Tvou větou od srdce zasmála,byla opravdu trefná.Vidím,že tě humor neopustil.Snad Ti ty injekce pomůžou a zlepší se to.Říkal jsi,žetě čeká nějaká jiná léčba co Ti teda naordinovali dál?A ještě něco málo ke mně-právě,že ty uzliny v tříslech přibyly,oproti květnu nebo červnu jsou tam nějaké navíc a jsou o něco větší a právě některé maligní,to předtím nebylo.A taky se to objevilo na levé straně krku,naštěstí moc veké nejsou.No uvidíme.ještě mám 10 dní čas a pak příjde rozhodnutí.Kdyby šlo o nějakou banalitu tak to tak "neprožívám",ale je mi jasné,že chemo není jednoduchá tak o to je to horší rozhodování.No nic.Miloši měj se krásně a znovu Ti děkuji za Tvou pomoc a ochotu.Zdravím taky ostatní.Ahoj Lenka

Miloš pro Vlaďk (Čt, 21. 10. 2010 - 17:10)

Tak vás zdravím,před 2hod.jsem se vrátil z kontroly v Praze.Bílé krvinky 0,48 a krevní destičky také bída.Dostal jse léky na pomnožení krvinek jsou takové injekce a říká se jim Neupogen.Tak budu s manželkou píchat až do neděle a myslím tedy ty injekce,aby vás nenapadlo něco jiného.
LENKO,vyrazila jsi mi úplně dech a zároveň potěšila tvou reakcí.Také bych nečekal tak rychlou odpověď od pana primáře,ale asi pochopil,že je to nutné.Myslím,že by jsi jeho nabídku na osobní konzultaci měla využít,protož on je dobrý odborník.Já jsem také trochu vyzpovídal svou doktorku.Ona říkala ,že se zahájením léčby je složitější rozhodování,že se to vždy konzultuje s dalšími kolegy lékaři a někdy se skutečně čeká až prokáže skutečná progrese nemoci to znamená rzchlejší zvětšení uzlin případně výskyt nových svazků.Říkala,že pokud jsou uzliny v klidu tak se čeká také třeba i několik měsíců a chemo se zatím nenasazuje,ale musí se uzliny pečlivěji sledovat,aby se včas zachytila jejich progrese.Co napsat dál ty jsi udělala dobře,že jsi našla odvahu se zeptat jinde a snad ti to pomůže.Zdravím vás a také Jiřinu a Markétu,kerá se ozvala po delší odmlce.Ahoj Miloš

Lenka pro Miloš (St, 20. 10. 2010 - 21:10)

Miloši takže jeětě jednou ahoj.Nakonec jsem se rozhodla Mudr Papjíkovi napsat a už mám od něj i odpověď.Úplně mi tím vyrazil dech jak okamžitě reagoval,normálně jsem z toho paf.Dle toho co jsem mu napsala mám KS nejméně III a dle jeho názoru bych léčbu chemoterapii měla podstoupit,neboť uzliny rostou a množí se.Napsal,že k tomu k přesnmu stanovení by potřeboval ještě nějaké bližší informace -věk,celkový zdrav.stav atd.Pokud chci mámmu poslat bližší informace nebo si s ním domluvit osobní konzultaci.Miloši strašně moc Ti děkuji za radu a pomoc.Vím,že máš dost svých starostí a zrovna procházíš nelehkou léčbou a ještě si uděláš čas na nás,kteří si tady "ventilují"svá trápení.Jsem Ti moc a moc vděčná za Tvou pomoc a určitě si z Tebe vezmu příklad,protože ty jsi určitě silný člověk a hlavně nepanikaříš a vše bereš s klidným uvažováním.Hlavně ať ti to zítra dopadne dobře-držím pěsti pro štěstí.Ahoj Lenka

Reklama

Přidat komentář